Recepten in categorie: Tussendoortjes

Terug naar 28dagenpuureten

Truffels

Nodig: cacaonibs & dadels in zelfde hoeveelheid cacao evt. wat cacaoboter Cacaonibs roosteren in pannetje, daarna in de blender of hakmachine fijner maken. De dadels fijnmalen in de blender. Deze 2 […]

Lees verder..

Mangocake

Nodig: 3 eieren, gesplitst 100 gr zoet bv ahorn-, kokossiroop (of minder als je het minder zoet wilt) 180 gr vet, bv een mengsel van kokosvet en roomboter 200 gr […]

Lees verder..

Bananenchips

Nodig: 2 middelgrote bakbananen 2 eetl kokosvet 1 tl zout Evt. wat kruiden naar wens Bereiding: Neem het bakblik uit de oven en bedek met bakpapier. Verwarm de oven voor […]

Lees verder..

Garnalen mousse

Nodig: 100 gr garnalen 1 el peterselie 1 el citroensap mespuntje mierikswortel (heel fijn geraspt) 1/2 avocado 8 witlofblaadjes Doe alle ingrediënten in de blender en maal dit fijn. Doe op […]

Lees verder..

Aspergerolletjes

Nodig: 8 gekookte asperges p.p. 2 plakken gerookte zalm (let op: in veel gerookte zalm zit suiker, lees dus de ingrediënten) wat fijngesneden groene kruiden zoals dille, peterselie, bieslook Draai […]

Lees verder..

Muffins

Nodig: 3 bananen sap van 1/2 citroen 5 eieren frambozen, aardbeien, bosbessen Verwarm de oven voor op 200 °C. Prak de bananen fijn en voeg het sap van de halve citroen toe. Voeg de […]

Lees verder..

Bessen-zaden tussendoortje

Nodig: 50 – 100 gr gr gojibessen, moerbeien, chiazaad, pompoenzaad, zonnebloempitten (alles naar eigen smaak en inzicht) 100 gr kokosolie extra vierge evt. wat kokosrasp De kokosolie smelten en het […]

Lees verder..

Kruidkoek

Nodig voor een cakevorm: 140 gr amandelmeel 30 gr boekweitmeel 30 gr kastanjemeel 30 gr kokosmeel 2 eetl physilliumvezels 3 gr koekkruiden 1 gr vanillepoeder mespuntje zout 10 gr wijnsteenbakpoeder […]

Lees verder..

Tussendoortje 

50 gr macadamianoten 100 gr kokosolie extra vierge 4 à 5 dadels Macadamianoten en dadels fijnmalen in blender. De kokosolie smelten en het notenmengsel toevoegen. Een rechthoekige vorm of soepbord […]

Lees verder..

Chocoladebodem

Nodig: (evt. voor 2 dunne bodems) 240 gr meel bijv. 90 gr kastanje, 50 gr cocosvezel, 85 gr hazelnootmeel, 15 gr physiliumvezels 10 gr wijnsteenbakpoeder 25 gr cacao 4 eieren […]

Lees verder..