Chocoladetaart

Nodig voor een vorm van 20 cm:
160 gr gesmolten roomboter
100 ml ahornsiroop (als je het zoeter wilt, wat meer toevoegen)
snufje zout
40 gr cacaopoeder
2 eieren (op kamertemperatuur)
140 gr speltbloem (voor een glutenvrije variant kun je een mengsel van amandel- en hazelnootmeel nemen)
naar smaak vanillepoeder, vanille-extract
Ter garnering eventueel wat kersen of frambozen
per persoon 5 kersen
scheutje rode diksap
arrowroot of maizena met wat water verdund
Verwarm de oven op 180° C en bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter au bain marie en laat wat afkoelen. Doe de ahornsiroop, de cacao, het zout en de vanille erdoor en roer door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren erdoor. Zorg dat elk ei goed door het mengsel gemixt wordt, voordat je het volgende ei erdoor mixt. Spatel het meel door dit mengsel en doe dit in de beklede vorm. Zet de bakvorm in de oven en bak de taart maximaal 15 minuten. De taart is in het midden nog zacht, dit hoort zo.
Garnering:
Doe de kersen/frambozen en het diksap in een pannetje en maak warm. Maak met water een papje met de arrowroot (maizena) en voeg een klein beetje toe, zodat het vocht wat indikt. Laat afkoelen. Garneer elk stukje taart met 5 kersen/frambozen in sap.
Je kunt het natuurlijk ook met verse kersen of frambozen garneren.