Chocoladebodem

Nodig: (evt. voor 2 dunne bodems)

240 gr meel bijv. 90 gr kastanje, 50 gr cocosvezel, 85 gr hazelnootmeel, 15 gr physiliumvezels
10 gr wijnsteenbakpoeder
25 gr cacao
4 eieren
75 gr zoetmiddel (ahorn, honing, dadelstroop – of minder/meer naar behoefte)
150 gr zacht vet (bijv. combi van 100 gr roomboter, 50 gr cocosolie)
evt. reep vivanichocolade 92%, in kleine stukjes gehakt

Doe het meel met het bakpoeder en de cacao in een kom en vermeng dit.
Klop de eieren luchtig en voeg dan de boter/cocosolie toe met het zoetmiddel .
Voeg het meelmengsel met beetje toe aan dit mengsel en roer door.
Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe.
Lekker als bodem  voor een taart met bijv. mascarpone en kersen/aardbeien.
Is de bodem te dik, dan kun je hem overlangs door midden delen.