Venkel met kabeljauw en kruidenolie

1 limoen(schoongeboend)
150 ml olijfolie
15 gr harde boter
600 g kabeljauw, in stukken
15 gr dille
15 gr munt
15 gr peterselie
1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in dunne plakken en bewaar het groen. Rasp de schil van de limoenen pers 1 helft uit. Schep de venkel om met het limoenrasp en 1 el olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Rasp de boter en verdeel over de venkel. Dep de kabeljauw droog en leg deze op de venkel. Meng het limoensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Mocht je de venkel wat gaarder willen, dan zet je de venkel 5-10 minuten zonder kabeljauw in de oven. Doe de dille met de munt, peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie. Serveer de rest van de kruidenolie erbij.

Lekker met knolselderijpuree.