Nodig:
boter om ovenschotel mee in te vetten en om ui in te bakken
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in kleine stukjes
1 teen knoflook
1 bloemkool, in roosjes
2 zoete aardappel, geschild en in 4-en gesneden
2 bosuitjes, kleingesneden
3 eieren, een beetje opgeklopt met wat zout en peper
paprikapoeder (gerookt)
evt. schapenkaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloemkoolroosjes met de zoete aardappel in een pan met kokend water en laat 10 minuten koken.
Ondertussen stoof je de ui en paprika in wat boter. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en de bosui toe, evenals het paprikapoeder. Roer alles goed door elkaar. Schenk de bloemkool en aardappels af. Haal de aardappels eruit en snij deze in plakken van 1/2 cm. Leg deze plakken in een beboterde ovenschaal. Meng de bloemkoolroosjes door het uienmengsel en hussel dit door elkaar. Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe. Leg het bloemkool-uienmengsel op de bodem van zoete aardappels. Strooi wat schapenkaas eroverheen (bv. Pecorino Romano). Als laatste schenk je het eimengsel er over heen. Wil je nog meer kaas, dan kun je nog wat extra kaas toevoegen.

Let op: dit recept bevat melkproducten