Nodig voor 4 personen:
600 gr broccoli
2 grote uien
1 of 2 bosuitjes
2 teentjes knoflook , geperst of knoflookpoeder
100 gr bio gerookte spekblokjes
4 eieren
125 gr bio buffelmozarella
cajunkruiden (of andere combi van kruiden)
zout en peper naar smaak
springvorm van 28-30 cm doorsnee, met boter ingevet

Verwarm de oven voor op 185°C.
Was de broccoli en snij in kleinere stukken. Je kunt ook de stronk gebruiken. Daarvoor schil je deze en snij dan in blokjes  van 2 cm. Kook de broccoli beetgaar. Schil de uien en snij in stukjes. Bak op hoog vuur de spekblokjes uit. Voeg na een paar minuten de uien toe. Was de bosui en knip in ringen. Meng dit met het spek-uien mengsel. Voeg naar smaak  kruiden bijvoorbeeld cajunkruiden toe.
Als de broccoli beetgaar is (na 8-10 minuten) schenk je het kookvocht af en meng je de broccoli met het spek-uien mengsel. Snij de mozarella in dunne plakken, je kunt ook andere geraspte kaas gebruiken. Doe het spek-uien-broccoli mengsel in de springvorm en verdeel de plakken mozarella er overheen. Klop de eieren schuimig met wat zout en/of peper en schenk in de vorm. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Heerlijk met een lekkere salade.

Andere mogelijkheid: aspergetaart met ham of gerookte zalm i.p.v. spek. Gebruik dan andere kruiden bijvoorbeeld bieslook, peterselie of dille

.