Tomatensoep

ingrediënten:
1 kg tomaten, gewassen en doormidden gesneden
1 ui, gepeld en in 4-en gesneden
1 zoete aardappel, geschild en in 4-6 stukken gesneden
stukje rode peper (ongeveer 4 cm, zaadjes verwijderd)
2 wortels, geschild en in stukken gesneden
1 teentje knoflook, geschild
5-10 takjes (van elk) peterselie, lavas, selderijblad – bijeengebonden
water zodat alles net niet onder staat
peper en zout naar smaak
basilicum (naar smaak)

Bereiding:
Hang de bijeengebonden kruiden aan een zijkant in een pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe, breng aan de kook en laat 30-45 minuten op zacht vuur doorkoken.
Na de kooktijd haal je de kruiden eruit. Haal ook de rode peper eruit en schraap het vruchtvlees van de harde schil. Doe het vruchtvlees terug in de pan. Ditzelfde kun je doen met alle tomatenvellen (eruit halen en vruchtvlees eraf schrapen. Dit is wel erg bewerkelijk).
Pureer de soep in een blender of met de staafmixer en maak op smaal met peper en zout.
Rol de blaadjes basilicum op en snij in stukjes. Doe dit op een soepbord of in een soepkom en schep de soep erop.

Je kunt een klein scheutje bio room of crème freche aan de soep toevoegen, dat maakt hem iets romiger.
Dit past natuurlijk niet in 28 dagen puur eten.