Nodig voor 4 personen:
200 gr Quinoa
200 gram kip (bio), in kleine blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in stukjes gesneden
1 speer prei, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
100 gram ananas, in blokjes gesneden
2 el kokosolie

Voor de dressing:
1 dl Olijfolie
Sap van 1 citroen
Honing (naar smaak)
peper en zout (naar smaak)
verse kruiden, fijn geknipt bijv. peterselie, bieslook

Bereiding: Kook de Quinoa in ruim water zoals op de verpakking vermeld staat. Verwarm 1 el kokosolie en fruit daarin de fijngesnipperde ui, de paprika en de prei. Voeg als laatste de knoflook en de ananas toe en laat alles zacht smoren. Bak in de andere eetlepel kokosolie de kipfilet, evt met wat zout / peper bestrooien. Maak ondertussen de dressing.

Deze salade kun je lauw-warm of koud eten.
Je kunt met verschillende groenten variaties aanbrengen.