Pompoentaart

Nodig:
1 flespompoen
2 (rode) uien
100 gr ongebrande cashewnoten
20 gr kokosbloesemsuiker (optioneel)
200 gr gemengd meel bijv. 50 gr hazelnoot-, amandel-, bananen-, teffmeel
150 gr (zachte) roomboter
1 ei

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en snij deze in dunne plakken. Verwijder indien nodig de zaden en zaadlijsten. Leg de plakken pompoen op een met bakpapier beklede bakvorm en zet 15 minuten in de oven.
ondertussen de uien schillen, halveren en in dunne ringen snijden. Fruit de uienringen aan in 50 gr boter. Voeg indien gewenst de suiker en cashewnoten toe en laat dit nog 10-15 min karamelliseren op een zacht vuurtje. let op dat het niet aanbrandt, dus af en toe doorroeren en evt. het vuur zachter/lager zetten.
Meng het meel met 100 gr zachte boter en het ei. Breng op smaak met zout/peper. Roer het goed door en kneed tot een bal. Dek dit af en laat minimaal 15 min rusten in de koelkast.

Beboter de bodem van een springvorm en verdeel het ui-notenmengsel eroverheen. Leg daarna de plakken pompoen op het mengsel (2-3 lagen). Rol het deeg uit met een deegroller. Zorg ervoor dat je zowel de ondergrond als de deegroller met wat meel bestuift (teen het plakken). Steek de taartvorm uit het beslag en leg dit op de pompoen. Bak de taart 20-25 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en keer om op een groot bord of plank.

In plaats van cashewnoten kun je ook pecannoten of walnoten gebruiken. De smaak is dan iets anders.
Ook kun je naar eigen idee een meelmengsel maken. Denk daarbij bijv. aan kastanje- of boekweitmeel.

Met de kokosbloesemsuiker is het recept voor na 28 dagen puur eten.