Mangocake

Nodig:

3 eieren, gesplitst
100 gr zoet bv ahorn-, kokossiroop (of minder als je het minder zoet wilt)
180 gr vet, bv een mengsel van kokosvet en roomboter
200 gr meel, bv een mengsel van hazelnoot-, amandel- en kokosmeel
10 gr wijnsteenbakpoeder
1 el citroensap
1 grote mango, geschild en in stukjes/blokjes van ongeveer 1 cm
snufje zout
evt. 25 gr amandelsnippers

Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en klop het stijf. Zet apart.
Meng het vet (boter/kokosolie), het zoete (ahorn-/kokossiroop) en het eigeel met een mixer door elkaar. Klop het even door. Voeg de citroensap toe. Meng het meel met de wijnsteenbakpoeder erdoor en daarna de mangostukjes. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Bekleed een bakvorm/cakevorm met bakpapier en doe het mengsel erin.
Als laatste kun je de amandelsnippers erop doen. Zet in een voorverwarmde oven en laat de cake in 30-45 min gaar worden. Kijk na 30 min of de cake al gaar is.