Nodig:
Kokosolie of ghee
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn geperst
3 rode paprika’s, kleingesneden
1 pond rundsvlees (ribstuk, hacheevlees, soepvlees), in blokjes gesneden
1 liter vleesbouillon of water
4 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels paprikapoeder
Peterselie, fijngeknipt naar smaak
2 tl tijm
1 laurierblad
Zout / peper naar smaak

Verhit de kokosolie/ghee in een grote pan en bak hierin het rundsvlees in ± 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze ± 3 minuten mee. Strooi de paprikapoeder over het vlees en bak deze ± 1 minuut mee.

Voeg de bouillon, het laurierblad, de tijm en de peterselie toe en breng de soep al roeren de aan de kook. Laat de soep afgedekt ± 2 uur op een sudderpit trekken. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.