Nodig:
150 gr zachte boter en/of kokosolie
100 gr rijstestroop, kokosbloesemsuiker of ander zoetmiddel
3 eieren
snufje zout
1 el citroenschil, geraspt (van onbespoten citroen)
175 gr amandelmeel en/of kokosmeel of een ander mengsel
8 gr wijnsteenbakpoeder
sap van 3 citroenen
75 gr rijstestroop of ander zoetmiddel

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Mix de boter met de rijstestroop door elkaar en voeg een voor een het eigeel toe, evenals de citroenrasp.
Vermeng het meel met het wijnsteenbakpoeder en meng er door heen. Schep de eiwitten voorzichtig door het mengsel en vul de bakvorm met het deeg. Bak ongeveer 30-35 minuten tot de cake goudgeel is.
Meng het sap van de citroenen met het zoetmiddel. Haal de gare cake uit de oven en prik met een vork of satéprikker gaatjes in de bovenkant. Bestrijk de cake met het citroenmengsel, laat de vloeistof helemaal door de cake opgenomen worden. Laat de cake afkoelen op een rooster.