Nodig:
250 gr jonge brandnetels (de toppen inclusief de 2 malse blaadjes net onder de top)
1 grote ui,  fijngesnipperd
1 knoflookteentje, geperst
1 liter (groente)bouillon
2 eetlepels kokosvet of ghee
peper en zout

Bereiding:
Doe de ui en de knoflook in een pan en verwarm deze. Als dit mengsel wat glazig wordt voeg je de ghee of het kokosvet toe en laat je het even stoven. Breng de bouillon aan de kook en voeg het mengsel toe aan de bouillon. Laat even doorkoken. Voeg de brandnetels kort toe aan de soep totdat ze geslonken zijn. Haal de vaste ingrediënten uit de pan (door een zeef gieten) en maak dit fijn in een blender. Je kunt ook alles fijnmaken met de staafmixer.

Brandnetels plukken: bij het plukken van brandnetels doe je tuinhandschoenen aan. Bij thuiskomst was je ze goed en overgiet je ze met kokend water, dan branden ze niet meer op de huid.