Nodig: (12 plakken)
kleine cakevorm
100 – 125 gr dadels, fijngehakt
100 gr zachte boter of gesmolten kokosolie (of mengsel)
80 gr (evt minder) dadelstroop, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop
2 losgeklopte eieren
3 geprakte, rijpe bananen
250 gr amandelmeel, kokosmeel, quinoameel (bv. een mengsel)
1,5 tl wijsteenbakpoeder

Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Doe de boter (of kokosolie) met het zoetmiddel in een kom en klop dit luchtig. Klop de eieren luchtig en voeg dit toe aan het botermengsel.
Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
Schep het beslag in de cakevorm en bak het mengsel ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake dient stevig aan te voelen en goudbruin te zijn. Laat de cake na het bakken afkoelen op een rooster.
Extra: Je kunt ook wat grof gehakte noten toevoegen aan het mengsel.