Nodig voor 1 persoon:
1 appel
100 ml kokosmelk (amandelmelk zonder toegevoegd suiker)
1 tl arrowroot en 20 ml water
1 mespuntje vanillepoeder
Handje gehakte amandelen
Beetje kaneel
Evt wat blauwe bessen

Verwarm de oven op 180°C. Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Vul de holte met wat bessen op. Strooi de gehakte amandelen erop en zet 15 minuten in de oven. Ondertussen de vanillepudding maken. Verhit de (kokos- of amandel-)melk, los de arrowroot op in 20 ml water. Roer de opgeloste arrowroot door de verwarmde melk en kook kort door. Doe het vanillepoeder bij de pudding en roer door. Schenk de pudding op een bord en zet de gare appel erbovenop. Eventueel wat kaneel over de appel strooien. Evt. kun je wat honing of dadelstroop toevoegen aan de vanillepudding.