Nodig:
350 gram witte amandelpasta
250 gram amandelmeel
4 -5 eieren
75 gram rijstestroop of andere natuurlijke suikervervanger (wil je een minder zoet brood, voeg dan zoet naar smaak toe)
2 el citroensap
2 el kaneel
1 tl nootmuskaat
1 tl vanille
6 gram wijnsteenbakpoeder
evt. 150 gram rozijnen, gehakte noten of stukjes chocolade

Bekleed een bakvorm (25 cm) met bakpapier.
Meng de amandelpasta, eieren, het zoet en de citroensap goed door elkaar.
Meng het amandelmeel met de kaneel, nootmuskaat, vanille en de wijsteenbakpoeder en voeg dit aan het mengsel toe.
Meng met een mixer tot een samenhangende , plakkerige bal.
Voeg eventueel de rozijnen/chocolade/noten toe. Vul dan de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
Bak ongeveer 50 min tot een uur in een voorverwarmde oven op 175 graden.