Recepten in categorie: Smaakmakers

Terug naar 28dagenpuureten

Hennepmelk

Nodig: 500 ml (bron)water 100 gr hennepzaad (gepeld) beetje vanille poeder 2 dadels Doe alles in de blender en meng het door elkaar. Zeef de melk met een kaasdoek of […]

Lees verder..

Saté

Nodig voor 2 personen: 250 gr kipfilet (bio), in stukjes gesneden 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes gesneden 1 dl ketjap (Yakso) 2 eetl tahin heet water […]

Lees verder..

honing-mosterd marinade

Nodig: 1 dl olie 2 el mosterd 2 el honing 2 el dille, fijngeknipt Doe de mosterd met de honing in een kom en roer door. Voeg de olie en […]

Lees verder..

Peterseliepesto

Nodig: 30 gr pijnboompitten, ongebrand 25-30 gr cashewnoten en/of witte amandelen, ongebrand 30 gr peterselie sap van 1/2 limoen peper en zout naar smaak olijfolie, ongeveer 25 ml Bereiding: Doe […]

Lees verder..

Amandelmelk

Nodig: 250 gr witte amandelen 1 ltr water 3-4 dadels (als je het zoeter wilt hebben, je kunt ook een andere natuurlijke zoetstof gebruiken) vanille (naar smaak) snufje zout. Week […]

Lees verder..

Dadelstroop

Nodig: 100 gr ontpitte dadels (biologisch en ongesuikerd) 80 ml water Doe de dadels en het water in een kommetje. Laat dit 24 uur weken. Doe de geweekte dadels met […]

Lees verder..

Mayonaise

Nodig: 2 eidooiers 1 tl mosterd (let op de toevoegingen) 2 tl citroensap (of meer naar smaak) Zout / peper 1 tl water 400 ml olie (neem een milde olijfolie, […]

Lees verder..

Garam Masala

Nodig: 2 tl gemalen kardemom 2 tl gemalen zwarte peper ½ tl gemalen kruidnagelpoeder 1 tl gemalen koriander 1 tl gemalen komijn ½ tl versgemalen nootmuskaat 1 tl kaneelpoeder Voeg […]

Lees verder..

Ghee

Nodig: 3 pakjes biologische grasboter 1a 250 gr 1 of 2 glazen potten met deksel, goed schoongemaakt Pan met dikke bodem Smelt de boter langzaam in een pan met dikke […]

Lees verder..

Pesto

Nodig: 2 kopjes allerlei kruiden zoals peterselie, basilicum, bieslook, selderij, bosuitje (je kunt steeds een andere combinatie van kruiden nemen, dan krijg je telkens een andere smaak) 2 à 3 […]

Lees verder..