Achtergrond voedingsmiddelen

Snelle koolhydraten, zoals suiker en granen

Snelle koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Ons lichaam moet dan extra insuline aanmaken om weer in evenwicht te komen. Insuline zorgt ervoor, dat de suiker/glucose naar de cellen vervoerd wordt om daar als brandstof te dienen. Eet je te veel snelle koolhydraten en gebruik je dat niet dan wordt dat opgeslagen als vet.

Bovendien ontwikkel je dan een snelle suikerverbranding in plaats van een langzame vetverbranding, waardoor je steeds moeilijker vet kunt verbranden. Doordat je insulinespiegel erg hoog is wordt het hormoon leptine geblokkeerd met als gevolg dat je nog meer zin hebt om te eten. Leptine is een hormoon, dat de eetlust onderdrukt.

 

Melk en zuivelproducten

Welk zoogdier ter wereld wordt gezoogd door een ander zoogdier (de koe) en dat zo’n 80 jaar lang? Juist: de mens. Melk is erg belastend voor de mens. Het bevat veel voor ons lichaamsvreemde eiwitten die een sterke reactie van ons immuunsysteem kunnen uitlokken. Veel mensen kunnen de lactose (melksuiker) in koemelk niet verteren.

Verder bevat melk vaak sporen van antibiotica en pesticides waarop menigeen allergisch reageert en zorgt het voor slijmvorming in zowel het keelgebied als in de darmen.

In onze Westerse wereld, waar veel melk gedronken wordt, komt er meer botontkalking voor, dan in gebieden waar de melkconsumptie beduidend minder is (uit een studie van de Universiteit van Harvard).

Er zijn genoeg andere bronnen waar calcium in zit, zoals boerenkool, broccoli en andere groene bladgroenten en sesamzaad. In een kopje sesamzaad zit meer calcium dan in een kopje melk van hetzelfde formaat. Om calcium te kunnen opnemen verbruikt ons lichaam zelfs meer calcium dan de calcium uit de melkproducten.

Terug naar 28dagenpuureten

quote

Dit vond een zakelijke cliënt van de behandeling:

"Brigitte had meteen de kern van het probleem te pakken en op zeer korte termijn resultaat geboekt." - Jan