Kokos-Kerrie-Mais soep

Nodig voor een pan:
500 gr (bio) drumsticks
1 1/2 ltr water
1 teen knoflook, geschild
1 ui, gepeld
2 zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden
1 pot mais (340 gram, bio)
wat lavas, peterselie, selderij, foeli en/of safraan naar smaak
2 eetl kurkuma
2 theel kerrie
200 ml kokosmelk
50 gr geraspte kokos
zout/peper naar smaak
extra: 100 gr mais

Zet het water op met de drumsticks, knoflook, ui, zoete aardappels, mais (340 gr) en de kruiden. Breng aan de kook en laat dit 2-3 uur zacht sudderen. Maak met een beetje water een papje van de kurkuma met de kerriepoeder, zodat dit helemaal opgelost is (geen klontjes meer).
Haal aan het eind de drumsticks uit het vocht en laat ze wat afkoelen. Pureer de rest met een staafmixer of in de blender. Doe de massa terug in de pan. indien je het te dik vindt voeg je wat water toe. Zet de pan weer op zacht vuur en voeg daarna de opgeloste kurkuma-kerrie en de kokosmelk toe. Roer goed door. Haal het vlees van de botten en snijd dit klein. Voeg dit met de kokosrasp en de 100 gr mais toe en laat doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Je kunt het vlees, net als de kokosrasp en de extra mais weglaten.