Kabeljauwschotel

Nodig:

boter

1 courgette, gewassen, pitten eruit en in schijfjes gesneden

2-3 tomaten, gewassen en in plakjes gesneden

2 tenen knoflook, in plakjes gesneden

1 paprika, in repen gesneden

1 rode ui, in ringen gesneden

2 takjes tijm

zout/peper naar smaak

2 kabeljauwfilet

1 buffelmozzarella, in plakjes gesneden

Verwarm de oven voor op 200 graden. doe een klontje boter in een pan en smoor de groenteplakjes 5 minuten. Voeg als laatste de knoflook en de tijm toe en smoor nog 1 minuut. Doe de ingrediënten in een ingevette ovenschaal en zet 25 minuten in de oven.

Dep de kabeljauw droog, kruid de kabeljauw met zout en peper en leg deze (na de 25 minuten oventijd) op de groenten. Leg de plakjes mozzarella over de kabeljauw. Zet nog een keer 20 minuten in de oven.

Je kunt deze schotel ook zonder mozzarella maken: snij daarvoor de kabeljauw in stukjes en verdeel deze na 25 minuten tussen de groenten. Zet nog 20 minuten in de oven.

Tegelijkertijd kun je op een andere bakplaat zoete aardappelschijfjes bakken. Daarvoor snij je een grote zoete aardappel in dunnen (friet-)reepjes en besprenkel deze met wat olijfolie. Voeg naar smaak kruiden, zout en peper toe. Doe de bakplaat met zoete aardappel aan het begin van de oventijd in de oven. Als je de kabeljauw erbij doet draai je de reepjes aardappel om.