Kabeljauw met asperges

Nodig voor 2 personen:
2 porties kabeljauw (zonder graat)
750 r geschilde asperges
5 takjes dille
10 takjes peterselie
1 rode ui,
sap van 1 à 2 sappige sinaasappels of mineola’s
2 eetl olijfolie
1 eetl olijfolie voor het invetten van de ovenschaal
naar smaak peper en zout

Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de asperges 5 minuten. Zijn het dikke asperges dan 7-8 minuten koken.
Laat ze uitlekken. Vet een ovenschaal in en leg de kabeljauw in het midden. Leg de asperges er rond om heen.
Doe de ui, dille, peterselie in een hakker en maak dit zeer fijn. Je kunt ook de ui zeer fijn snipperen en de dille en peterselie fijn knippen. Voeg 2 eetl olie en het sap toe en meng door elkaar. Voeg indien nodig nog wat olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het kruidenmengsel over de asperges en de kabeljauw. Zet het gerecht in de voorverwarmde oven en laat het gaar worden in zo’n 30-35 minuten.