Haver-hazelnootkoekjes

Nodig:
100 gr havermout, gemalen
100 gr hazelnoot- of amandelmeel
1 ei
speculaas- of koekkruiden, 3-4 gr
vanillepoeder, 1-2 gr
10 gr wijnsteenbakpoeder
2 bananen
20-50 gr roomboter, gesmolten
40 gr chocolade – 6-8 dadels – 30 gr rozijnen en wat kokosrasp

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen fijn met een vork, met de staafmixer of in een blender. Vermeng het meel met het bakpoeder. Voeg het ei, de koek- of speculaaskruiden, het vanillepoeder en beide meelsoorten toe, evenals de boter. Meng alles door elkaar. Leg bakpapier op een bakplaat. Maak met 2 lepels bolletjes en leg ze op het bakpapier. Bak de koekjes in 20-25 min gaar.
Je kunt het deeg in 3en verdelen en aan elk deel iets toevoegen zoals chocolade in blokjes, fijngesneden dadels, rozijnen, kokos.

Mocht je het zoeter willen, dan kun je nog 50 gr kokosbloesemsuiker of honing toevoegen.