Recepten in categorie: Soepen

Terug naar 28dagenpuureten

Tomatensoep

ingrediënten: 1 kg tomaten, gewassen en doormidden gesneden 1 ui, gepeld en in 4-en gesneden 1 zoete aardappel, geschild en in 4-6 stukken gesneden stukje rode peper (ongeveer 4 cm, […]

Lees verder..

Kokos-Kerrie-Mais soep

Nodig voor een pan: 500 gr (bio) drumsticks 1 1/2 ltr water 1 teen knoflook, geschild 1 ui, gepeld 2 zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden 1 pot mais […]

Lees verder..

Koolrabi-knolselderijsoep

Nodig: 1 kleine knolselderij, geschild en in stukken gesneden 1 grote of 2 kleine koolrabi’s, geschild en in stukken gesneden 1 ui 1 teentje knoflook zout & peper naar smaak bieslook […]

Lees verder..

Vurige soep

Nodig voor een grote pan soep: 1 grote bataat, geschild en in stukken gesneden 1 kilogram wortels, geschild 5-7 puntpaprika’s, geschild en ontdaan van pitjes 2 tenen knoflook, geschild 2 […]

Lees verder..

Wortelsoep

Nodig: 4 personen 600 gr winterwortels, geschrapt en in stukken gesneden 1 grote ui (ongeveer 150 gr), gesnipperd 1 teen knoflook (naar wens), fijn gesneden 5 el kokosmelk stukje gember, geschild […]

Lees verder..

Oranje soep

Nodig: wortels tomaten en oranje paprika in gelijke delen 1,5 ltr water 1 à 2 bataat, geschild 1 à 2 uien, gepeld en in 4-en gesneden naar smaak zout, peper […]

Lees verder..

Koude soep van watermeloen

Nodig voor 4 personen: 800 – 1000 gr ontpitte en geschilde watermeloen (ongeveer 600-800 ml sap/pulp) 2 el limoensap 1 sjalotje in stukken gesneden naar smaak: Himalaya-zout, zwarte peper, Ter […]

Lees verder..

Brandnetelsoep

Nodig: 250 gr jonge brandnetels (de toppen inclusief de 2 malse blaadjes net onder de top) 1 grote ui,  fijngesnipperd 1 knoflookteentje, geperst 1 liter (groente)bouillon 2 eetlepels kokosvet of […]

Lees verder..

Rode soep

Nodig: (flinke pan soep) 1-2 rode paprika’s 1/2 pompoen 800 gr tomaten 1-2 uien 1 grote winterwortel 4-5 takjes peterselie en selderij 2 teentjes knoflook zout en peper naar smaak […]

Lees verder..

Chilisoep

Nodig: 4 personen 400-500 gr bruine bonen, minimaal 12-20 uur geweekt of een grote pot bio bruine bonen 4 grote vleestomaten, ontveld 4-5 takjes peterselie 4-5 takjes selderij 1 rode […]

Lees verder..